After cold

Nu har jag äntligen kommit igång med träningen igen efter två veckors ofrivilligt uppehåll på grund av förkylning och långdragen hosta. En sån där rethosta som killar djupt nere i lungorna och som blir tio gånger värre av fysisk ansträngning. Jag har överkonsumerat bikarbonat, ingefära, citron, honung, vitlök samt gurglad saltvatten och klunkat olivolja i försök att bli av med den snabbare. Man får testa alla de husmorstips man kan få tag i! 😉
Har försökt hålla igång kroppen med lättare rehab-övningar från sjukgymnast-Elin men jag tappar lätt motivationen när jag inte får ta i ordentligt. Bortfallet av den högintensiva träningen, den som min kropp mår så väldigt bra av, gör att värken och stelheten kommer smygande. Nu vet jag av erfarenhet att det brukar lägga sig efter ett par dagar med NSAID och avtar dag för dag när jag sen åter kan börja träna igen, men jag blir ändå alltid deppig när det händer.

Men nu är jag på rull igen och efter utomhuspremiären för nio dagar sedan, har jag fått ihop drygt 30 mil ute i fantastisk vårväder. Jag behöver ingen medicin nu (räckte med ett par dagar med Orudis) och kroppen känns bra igen, även om jag har lite lättare hosta kvar. Cykling är verkligen grejen!

Jagade solen på kvällsrundan. Hann precis hem innan den gick ner bakom Älvudden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.