Engelbrektsturen 2019

I söndags körde jag mitt andra MTB-lopp för i år – Engelbrektsturen. Den ingår precis som Mörksuggejakten i långloppscupen och har både tävlings- och motionsklasser. Jag kör motionsklass och startade i mitten av första motionsledet.
Vi var på plats i Norberg i god tid och hämtade nummerlappar och parkerade cyklarna i startfållan.
Först släpptes tävlingsklasserna iväg och vi hann se tjejernas start. När det var endast 25 min till min start upptäckte jag att jag glömt min astmamedicin i bilen. Panik! Daniel lyfte snabbt ut min cykel från startfållan så att jag skulle kunna cykla till bilen och hämta den och sen snabbt tillbaka och in med cykeln igen. Jag hann, men såå typiskt mig. Fick iallafall lite uppvärmning på köpet.
Starten gick och det gick fort fram till första långbacken (minns inte vad den heter). Tog det sen lugnt uppför första backen och höll mig i högerfältet tills efter första utförskörningen, sen gasade jag på. Loppet flöt på bra. Min tunga cykel (nästan 15 kg) tappade på raksträckor och grusvägar men i skogen, uppför och utför kunde jag hålla min plats och även plocka några placeringar. När det var ungefär 2-2,5 mil kvar började det att regna. Inte jättemycket men tillräckligt för att göra rötterna snorhala. Jag såg två omkullkörningar men klarade mig själv från att gå omkull. Drog ner rejält på tempot vid de mest ”rotiga” partierna och släppte förbi flera modigare cyklister men de sista fyra kilometrarna var väldigt lättcyklade och där kunde man trampa på allt man hade in mot mål. Slutade på en 6:e placering av 29 startande i motionsklass damer och tiden blev 3:18 (20 minuter snabbare mot förra året). Tack för en fin dag Engelbrektsturen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.